reede, 14. oktoober 2016



Meie rõõmud ja mured

Narva Kesklinna Gümnaasium arendab aktiivselt infotehnoloogiaid, mis on üks kooli arengusuundadest ning mis on välja toodud ka Narva Kesklinna Gümnaasiumi arengukavas. Üle 50 õpetaja on läbinud Digi Tiiger kursused ja kasutavad tundides aktiivselt arvuteid. Elektrooniliste õppematerjalide avaldamise võimaluseks on loodud MOODLE keskkond, milles antud hetkel on õpetajad avanud 26 kursust võõrkeeltes: eesti keeles, bioloogias, matemaatikas, informaatikas. Koolis on 6 puutetahvlit, 16 videoprojektorit. Need on paigaldatud matemaatika, bioloogia, keemia, füüsika, algklasside, võõrkeelte kabinettidesse, kasutatakse ka keelekümblusklassides. Bioloogia kabinetis on peale multimeediatahvli ka mikroskoop, mille pildi võib ekraanile välja tuua, samuti on kabinetis seadmed videofilmide vaatamiseks. Spetsiaalselt seadmestatud loengusaalis 65 kohale on olemas kõik hädavajalik, sealhulgas dokument-kaamera. Gümnaasiumis on kiire internetiühendus läbi optilise kiudkaabli (EENet), on loodud haruvõrk Ethernet lauaarvutite ühendamiseks ning WiFi võrk süle-, tahvelarvutite ja nutitelefonide mobiilseks ühendamiseks internetiga (7 ligipääsupunkti). Vastavalt DHCP analüüsile kasutab antud hetkel gümnaasiumis internetti iga päev üle 250 kooli- ja isikliku digiseadme.

Alates 2007. aastast tegeleb kool robotehnikaga. Läbi Tiigrihüppe Sihtasutuse projekti on gümnaasium soetanud 10 Lego NXT komplekti, mida kasutatakse robotehnikaringi tundides (õpilastele alates 6. klassist) ning robootika ja mehhatroonika kursusel gümnaasiumiklassides.


Kuni 2012. aastani oli gümnaasiumis 3 arvutiklassi. Kahjuks vähese rahastamise tõttu ei olnud võimalust tehnikat õigeaegselt uuendada. Seepärast tuli seadmete rikete, tehnika kiire vananemise tõttu panna üks klass kinni. Kuid ka nendes klassides on kõige uuemad arvutid 2006. aastast. Ühte kabinetti kahest kasutatakse võõrkeelte ja keelekümblusklasside tundides, teist kabinetti informaatika ja elektrooniliste testide läbiviimiseks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar